גישור

גישור משפחתי, גישור זוגי , גישור גירושין , מגשר גירושין. גישור הינו הליך שנועד ליישב סכסוכים מחוץ לכותלי בית המשפט.

למה לבחור בהליך של גישור?

להליך של גישור ישנם יתרונות רבים: בהיותו הליך קצר וזול בהרבה מהליכים משפטיים, הינו הליך חסוי שלא ניתן להשתמש בו בערכאות המשפט והינו הליך המיטיב עם הצדדים והמשך קיום משפחה ללא מריבות וחיכוכים מיותרים ולטובת הילדים. הליך גישור מאפשר להשיג פתרונות יצירתיים ומוסכמים, באופן שיביא לסיום הסכסוך באופן המיטיב עם הצדדים והמשך תפקוד המשפחה. ניתן לערוך הליכי גישור לצורך יישוב כל סוגי הסכסוכים בתחום המשפחה כגון הסכם גישור בסכסוך גירושין בין צדדים ובכל המישורים כגון ענייני הילדים, הרכוש ויתר העניינים הקשורים בסיום הקשר. הליך הגישור נחוץ במיוחד כאשר מדובר בסכסוכים משפחתיים, שלא פעם טעונים באמוציות ורגשות עזים.

הליך הגישור נועד לגשר בין עמדות הצדדים ואולי אף לשקם את היחסים ביניהם, בעוד שהליכי בית המשפט עלולים לא פעם להחריף את עמדות הצדדים ולהעמיק את הקרע המשפחתי. המגשר אשר אמון על הליך הגישור, אינו בעל כל סמכויות החלטה אלא אחראי על ניהול ההליך ומתן כלים ביחס ליישוב הסכסוכים, בין היתר, באמצעות מו"מ המתנהל בשיח פתוח, מתן הצעות ואפשרויות יצירתיות לצורך יישוב הסכסוך.

הליך גישור במשפחה, מסייע לצדדים לנהל מו"מ חופשי באמצעותו יגיעו להסכמות והבנות בדרכי שלום ונועם בסיוע המגשר. המטרה היא להגיע להסכם כולל המיישב את כל המחלוקות ביניהם, ללא התערבות של ערכאות משפטיות, ותוך שאנו בוחרים את מה שנכון עבור המשפחה הספציפית. הליך גישור משפחתי הוא הדבר הנכון ביותר עבורכם כאשר אתם מצויים בתוך סכסוך, כך לא תפגעו כמשפחה, תקטינו נזקים, עקב הליכים משפטיים, ותייצרו רוגע ושלום בתוך המשפחה. היתרון הוא שבאמצעות הליך גישור אנו מייצרים הסכם המתאים בדיוק למשפחה שלנו.

עו"ד רינת קדמי מגשרת מוסמכת מאז שנת 1998. הסמכה בגישור משפחתי. בעלת הסמכה מהמוסד הארצי לגישור "פרקטיקום" בלשכת עורכי הדין ונכללת ברשימת המגשרים של בתי המשפט למשפחה ובתי הדין הרבניים. רינת קדמי עו"ד בעלת ניסיון רב בהליכי גישור מורכבים בתוך המשפחה ובעלת הצלחות רבות בניהול מוצלח וסיום חיובי ובהצלחה בהליכי גישור לשביעות רצון הצדדים. הצלחה בהליך גישור הינו מבורך בייחוד בתחום המשפחה.

הליך הגישור הינו בדרך כלל הליך וולונטארי, כלומר, הליך שקיומו מותנה ברצונם והסכמת הצדדים הנוגעים בדבר.

מאז 7/2016 נכנס לתוקפו החוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה (הוראת שעה), תשע"ה-2014, ותקנות ביחס אליו, אשר לעיתים קרוי חוק הגישור, ליישוב סכסוכים, קודם פרוץ הליכים משפטיים, החוק מחייב את הצדדים לסכסוכים משפחתיים מסוימים, בעיקר סכסוכים בין בני זוג שעומדים להתגרש, לבחון תחילה האפשרות לקיים הליך גישור / הגעה להסכמות ביניהם, לצורך הסכם כולל, במקום מיד להגיש תביעות זה כנגד זה בבתי המשפט לענייני משפחה או בבתי הדין הרבניים. צד אשר מעוניין, רשאי להגיש כנגד בן משפחה בקשה ליישוב סכסוך לפי החוק האמור, לפי טופס 3, בעקבותיה תקבע פגישת מהו"ת ביחידת הסיוע, שליד בית המשפט לענייני משפחה / בית הדין הרלוונטי, פגישה ראשונה שהינה חובה, בה יפגשו הצדדים בפני עו"ס ביחידת הסיוע אשר תכיר את הצדדים ותציע להם את האפשרויות להמשך הדרך, בין היתר, אפשרות למס' פגישות נוספות ביח"ס יחד עם עו"ד בתחום המשפחה מטעם יח"ס ועו"ס, וניתן להגיע עם עו"ד מטעם כל צד, לצורך הגעה להסכם כולל או גישור חיצוני מתוך רשימת מגשרים של ביהמ"ש וביה"ד. לחלופין צד שאינו מעוניין, יכול לבקש לסגור את התיק ולאחר תקופת המתנה הקבועה בחוק, ולאחר מכן ניתן להגיש תביעות בערכאות. חשוב לציין, כי צד שמגיש את הבקשה ליישוב סכסוך "זוכה" בקדימות ובחירת הערכאה המוסמכת (ביהמ"ש או ביה"ד) לעניין הגשת התביעות בתקופת של 15 יום מיום תום תקופת עיכוב ההליכים. מטרת החוק, הינה להביא את הצדדים להסכמות, עוד בטרם נכנסים לתוך הליכים משפטיים הכוללים, הגשת כתבי טענות מלאי טענות קשות האחד כלפי האחר ובפועל פגיעה הדדית ביחסים בין הצדדים לרבות בבני המשפחה הילדים וכיו"צ.

חשוב לציין – ענייני ירושה הינם מבין המקרים שלגביהם לא צריך להגיש י"ס קודם הגשת תביעות וניתן להגיש תביעות ללא הגשת בקשה ליישוב סכסוך. כך גם בקשה לאישור הסכם באותה מידה אינה צריכה י"ס – וצדדים המגיעים להסכם כולל גם באמצעות גישור או בכל דרך אחרת לפני הגשת בקשת י"ס, יכולים להגיש בקשה לאישור ההסכם ומתן תוקף פס"ד והם יוזמנו לביהמ"ש לדיון לאישורו של ההסכם אל מול שופט.

זקוקים למידע נוסף על תהליך הגישור? השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.

יישוב סכסוך בהתאם לסעיף 2 לחוק זה, מדובר בסכסוכים בין בני זוג, בין הורים או בין הורים לילדים בכל אחד מהסעיפים המובאים להלן:
  • עניינים הקשורים נישואין וגירושין.
  • יחסי ממון בין בני הזוג, לרבות דרישות כספיות או
  • ענייני רכוש הנובעים מהקשר בין בני הזוג ולמעט דרישות בענייני ירושה. דמי מזונות או מדור של בן הזוג או של הילדים.
  • כל עניין שהוא הקשור לילדים לפי חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, התשכ"ב-1962, למעט תובענה לפי חוק אמנת האג (החזרת ילדים חטופים), התשנ"א-1991.
  • אבהות או אמהות לגבי ילדה או ילד.
צד שמעוניין להגיש בפני בתי המשפט למשפחה או בתי הדין הרבניים תביעה באחד הנושאים שלעיל, צריך להגיש בפניהם קודם ולפני הגשת תביעות – בקשה ליישוב סכסוך. בהמשך לכך, יחידת הסיוע שליד בתי המשפט למשפחה או בתי הדין הרבניים תזמן את שני הצדדים לצורך קיום כ-4 פגישות מהו"ת (מידע, הכרות, ותיאום), וזאת תוך 45-60 יום מיום הגשת הבקשה. החוק קובע כי לפגישה הראשונה חייבים הצדדים להגיע, וצד שאינו מגיע הדבר מהווה כאילו לא הופיע לדיון בביהמ"ש על כל המשתמע מכך. הפגישה הראשונה היא ללא עורכי דין ורק לאחריה הפגישות הנוספות הצד יכול להגיע בלווי עו"ד, ליחידת הסיוע. יחידות טיפוליות הפועלות במסגרת משרד העבודה והרווחה, ומכילות צוות הכולל עובדים סוציאליים ומומחים נוספים בעלי הכשרה וניסיון בטיפול במשפחות בהליכי פרידה וגירושין. במסגרת פגישות המהו"ת אנשי יחידות הסיוע נותנים לצדדים מידע אשר יסייע לכם לגבש החלטה משותפת על הדרך המתאימה ביותר עבורם לפתור את הסכסוך ביניהם: בהסכמה באמצעות גישור, באמצעות יח"ס, או על ידי הגשת תביעה. בנוסף, אנשי יחידות הסיוע ימסרו לצדדים מידע על ההיבטים הרגשיים וכן על ההיבטים המשפטיים של הסכסוך המשפחתי, ויסייעו להם להעריך את מצבם ומצב ילדיהם על מנת להגיע להחלטות הנכונות עבורם. בפגישת המהו"ת העובדת הסוציאלית תמסור לצדדים טופס 3 שבמסגרתו עליהם להודיע תוך 10 ימים האם הם מסכימים ליישב את הסכסוך ביניהם בהסכמה, או שהם מעדיפים להגיש תביעה. יודגש ששני הצדדים צריכים להסכים ליישוב הסכסוך בהליך בהסכמה. לפיכך, רק במידה ושניהם הסכימו לכך ייערך ביניהם הליך גישור. הליך גישור גירושין ע"י מגשר מוסמך בענייני משפחה הינו דרך המלך על מנת להגיע להסכמות בכל המחלוקות בין הצדדים כולל גירושין, ענייני הילדים, רכוש, חובות, זכויות כגון דירת מגורים וכולי. מגשר גירושין יביא בפני בני הזוג את הדרכים לצורך סיום העניין בהסכם כולל ובדרכי נועם. גישור זוגי נערך גם במקרה בו הצדדים חלוקים בכל מיני עניינים ביניהם ואינם מצליחים לבדם להגיע להסכמות כולל בענייני שלום הבית ביניהם וביחס למחלוקות הנוגעות לילדים. המגשר יסייע לצדדים בשיח פתוח על מנת להגיע להבנות בהתאם לרצונם של הצדדים ותוך גיבוש הסכמות ביניהם לטובת המשפחה. במסגרת הליכי הגישור, המגשר נפגש עם כל אחד מהצדדים בנפרד ועם שניהם יחדיו, וזאת על מנת לשמוע את עמדותיהם ולנסות לגשר ביניהם ולהגיע לפתרון שמוסכם על שניהם. במידה והדבר צלח, המגשר ינסח בכתב את ההסכם שהושג בין הצדדים, ויגיש אותו לאישור בית המשפט/בית הדין לצורך קבלת תוקף של פסק דין. כלומר, גם אם הליך הגישור נערך לכאורה "מחוץ לכותלי בית המשפט", אזי ניתן להגיע באמצעותו להסכם שהינו בעל תוקף מחייב בדיוק כשל פסק דין שניתן בתום תביעה שהתנהלה בתוך כתלי בית המשפט. ההבדל הוא שעל הסכמות יש לצדדים שליטה, בהתאם להסכמות של שני הצדדים ויש חשיבות לעובדה כי הצדדים יכולים לייצר פתרונות בעצמם לפי מה שחשוב לכל אחד.

עומדים בפני החלטה? מתלבטים?

נשמח לספק לכם יעוץ מקצועי וחסוי בכל נושא הקשור לגישור במשפחה.